Helpt u een handje mee?

Sinds mei 2012 ondersteunt Rabobank Westfriesland-Oost de coöperatie Bukonzo Joint Coöperative Micro-finance Society (BJCS) in Oeganda. Bij deze coöperatie zijn 7000 koffieboeren aangesloten, van wie 85% vrouwen. Zij hebben samen 3.400 kleine koffieplantages in de Rwenzori bergen in West-Oeganda, in het district Kasese.

Met onze bijdrage kan BCJS de boeren een voorschot verlenen op de koffieoogst en de verwerking van de koffie financieren. Boeren zijn zo niet meer veroordeeld tot tussenhandelaren die tegen ongunstige condities opkopen. De coöperatie kan op deze wijze schaalgrootte en onderhandelingsmacht realiseren, waardoor een betere prijs wordt bedongen. Zo kunnen kansarme bewoners van Oeganda investeren in hun agrarische onderneming en daarmee hun inkomen verhogen. Door ook een veilige mogelijkheid tot sparen te bieden, kunnen gezinnen een buffer opbouwen en zijn zij minder kwetsbaar voor bijvoorbeeld ziekte of misoogsten.

Dit jaar doen een aantal medewerkers van Rabobank Westfriesland-Oost op zondag 25 augustus mee aan de Hemmeromloop. Door mee te doen aan dit wandel- en hardloopevenement gaan zij geld inzamelen voor Oeganda. Helpt u een handje mee? Wilt u een donatie doen voor dit project of een deelnemer sponsoren? Neem dan contact op met Renate van Faassen, ambassadeur van het project. Aanwezig op maandag t/m donderdag. Bereikbaar via telefoonnummer: (0228) 56 62 00 of e-mail adres: info@wfo.rabobank.nl.

Uw bijdrage gaan we gebruiken om een gebaar te maken naar het onderwijs voor de kinderen van de koffieboeren in Kasese, Oeganda. Er wordt een Challenge Day georganiseerd. Kijk voor meer informatie op www.challengedaynederland.nl